Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada

de Gicuta in Prajituri, 1 Ian 2016 | 32290 vizualizari

 

Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada este prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu dor de copilarie. E preferata tuturor si se prepara la toate sarbatorile.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada
  • Aluat:
  • cca 700 g faina
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar pudra
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • o lingurita amoniac
  • Crema:
  • 300 g unt gras
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • un litru lapte
  • esenta de vanilie(dupa gust)
  • coaja si sucul de la o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada:

 Cum se prepara Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada

Aluat

Intr-un vas mixam ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea.Adaugam uleiul si laptele apoi amoniacul stins in otet. Incepem sa adaugam faina si sa amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana un aluat potrivit de tare .Cand aluatul nu se mai lipeste de maini il lasam la odihnit jumatate de ora la temperature camerei dupa care il vom imparti in patru parti egale. Vom face patru foi pe care le coacem pe dosul tavii .Eu am intins aluatul direct pe hartie de copt apoi l-am transferat cu totul pe fundul tavii. Foile se coc la foc potrivit 7-8 minute in cuptorul preincalzit.

Crema

Amestecam intr-o craticioara faina,zaharul ,laptele,coaja si sucul de lamaie apoi punem pe foc mic si fierbem . Amestecam continuu cu telul pana compozitia se ingroasa. Dam cratita deoparte si adaugam esenta de vanilie.Dupa ce crema s-a racit adaugam untul si mixam bine pana la omogenizare.

Asamblare

In tava pe fundul careia am copt foile vom monta  prajitura.Impartim crema in trei apoi punem prima foaie pe care intindem o parte din crema,punem si a doua foaie si apasam usor. Procedam la fel pana terminam foile si crema. Punem o folie de plastic peste prajitura apoi punem o greutate (eu am pus un tocator) si lasam la rece pana a doua zi cand foile  se vor inmuia. Portionam prajitura si o servim rece.

De pe platoul de sarbatori nelipsite sunt si prajitura Snickers, Tosca, dar si prajitura Tavalita

 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate pudra cu zahar pudra.

2

Faina din crema se poate inlocui cu amidon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

02.01.2016, 12:02

ce mult imi place!

katty 1

02.01.2016, 13:14

Delicioasa!

Corina TamaraFeier 1

23.08.2020, 15:27

Rețeta este foarte reușită și bine-nțeles foarte delicioasa prăjitura!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere in aluat